جزییات برنامه مشترک دولت و مجلس برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره حذف ارز ترجیحی با تاکید بر اینکه ما ناگزیر به حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هستیم، اظهار داشت: به هر حال ادامه این روند امکان پذیر نیست و هر لحظه که این مسئله ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ادامه پیدا می‌کند اتلاف منابع ارزی و ایجاد رانت، فساد و قاچاق در کشور است.

فارس نوشت: غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره حذف ارز ترجیحی با تاکید بر اینکه ما ناگزیر به حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هستیم، اظهار داشت: به هر حال ادامه این روند امکان پذیر نیست و هر لحظه که این مسئله ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ادامه پیدا می‌کند اتلاف منابع ارزی و ایجاد رانت، فساد و قاچاق در کشور است.

وی می‌گوید: اینکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به چه ترتیب و روشی تمام شود موضوعی است که کارشناسان در این زمینه در حال گفت و گو با هم هستند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس این نکته را یادآور شد که صحبت از توقف یکباره ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نیست به عبارتی اینگونه نیست که صبح روز شنبه بگوییم: بسمه تعالی؛ از امروز ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نمی‌دهیم. خیر؛ اینگونه نخواهد بود.

مرحبا با تاکید بر اینکه برای حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی راه‌ها و پیشنهادات مختلفی وجود دارد، تصریح کرد: یک راه این است که لیست کالاهای مشمول ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی کوچکتر شده و راه‌های جایگزین را آغاز کنیم. در مورد کالاهای دارویی و مصرفی هر کدام راه‌هایی وجود دارد البته این نکته را باید یادآور شویم که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی فقط برای کالاهای مصرفی نبوده بلکه برای کالاهای واسطه‌ای جهت تامین نهاده‌های دامی، تولیدات نهایی و دارویی استفاده می‌شده و برای کالاهای نهایی نبوده است.

وی مجددا تاکید کرد که برای حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی باید راه‌کارهای جایگزینی را پیدا کنیم که آثار منفی احتمالی که شاید بخشی از آن سبب سوء استفاده و سوداگری قرار نگیرد بلکه تلاش داریم که آثار آن را به حداقل برسانیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: برای حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دکتر پور ابراهیمی (رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس) پیشنهاد کرده بود که کارتهای اعتباری با عنوان کالاکارت به در بین خانوارهایی که یارانه نقدی دریافت می‌کنند توزیع شود تا علاوه بر خرید کالاهای اساسی توسط مردم، کالها نیز تحت کنترل باشد و اجحافی صورت نگیرد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی می‌گوید که ایده‌های مختلف برای جایگزین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و نحوه حذف این ارز ترجیحی  در کمیته‌ای ویژه‌ای با حضور کارشناسان و نمایندگان پارلمان ملی و دولت بررسی می‌شود چرا که قطعا بدون راه حل جایگزین و تدبیر مناسب، مردم را دچار مشکل خواهد کرد بنابراین پس از انتخاب راه‌حل‌های جایگزین اقدام خواهد شد.