کل 13061 امروز 0
  • تاریخ : پنج شنبه - ۴ - اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 24 - April - 2025
  • ساعت :

    حملات دریایی یمنی‌ها با اقتصاد جهانی چه می‌کند؟

    نشریه فارن پالیسی در گزارشی با پرداختن به تهدیدهای کشتیرانی در دریای سرخ مدعی است: ایران و همپیمانانش تهدید کرده‌اند که اختلالات در دریای سرخ را به آب‌های جدید می‌کشانند. در نتیجه این وضعیت هدف‌گیری حمل‌ونقل دریایی به طرز نگران‌کننده‌ای موفقیت‌آمیز بوده و هزینه‌ها را افزایش داده است.

    نشریه فارن پالیسی در گزارشی با پرداختن به تهدیدهای کشتیرانی در دریای سرخ مدعی است: ایران و همپیمانانش تهدید کرده‌اند که اختلالات در دریای سرخ را به آب‌های جدید می‌کشانند. در نتیجه این وضعیت هدف‌گیری حمل‌ونقل دریایی به طرز نگران‌کننده‌ای موفقیت‌آمیز بوده و هزینه‌ها را افزایش داده است.

    الیزابت براو در فارن پالیسی می‌نویسد: از زمانی که ارتش یمن حملات به کشتی‌ها را آغاز کرده، دریای سرخ چنان خطرناک شده است که از اواخر نوامبر، بیش از ۳۵۰ کشتی کانتینری – به اضافه انواع نفتکش‌ها، کشتی‌های فله‌بر، ماشین‌برها و سایر کشتی‌های تجاری- به مسیرهای دیگر منحرف شده‌اند.

    این به معنای چالش‌های لجستیک عظیمی است که نه تنها شامل نقشه‌های جدید و سوخت بیشتر، بلکه رساندن خدمه و محموله به ایستگاه‌های جایگزین است. از آنجا که حمل‌ونقل دریایی فوق‌العاده کارآمد است، اکثر آنها متوجه چیزی نمی‌شوند. اما اگر حملات به حمل‌ونقل دریایی ادامه یابد، ما شروع به پرداخت هزینه خدمات خواهیم کرد. بنابراین خوب است که کمپین‌های یمنی‌ها را در آب‌های دیگر پیش‌بینی کنیم. روزی نیست که دریای سرخ آشفتگی بیشتری به خود نبیند. از شب کریسمس، ورودی‌ای که کشورهایی از جمله مصر و عربستان سعودی را به هم متصل می‌کند، شاهد حملات متعدد یمنی‌ها از جمله علیه یک کشتی کانتینری متعلق به سوئیس و یک تانکر نروژی بوده است.

    ارتش ایالات متحده عملیات نگهبان سعادت را برای محافظت از کشتیرانی دریای سرخ آغاز کرده و این کمپین از شب کریسمس، ۱۲ پهپاد تهاجمی و پنج موشک شلیک شده توسط یمنی‌های تحت حمایت ایران را سرنگون کرده است. اما تیراندازی متقابل نیروی دریایی غرب در پاسخ به حملات ارتش یمن، تامین نیاز خطوط کشتیرانی به محیط قابل نقشه برداری را به ارمغان نمی‌آورد. ممکن است در درازمدت به حل مشکل کمک کند، اما در حال حاضر کم رمق است.

    علاوه بر این، مشخص نیست که کدام کشتی‌ها می‌توانند انتظار اسکورت را داشته باشند؛ به نظر می‌رسد که نیروی دریایی فرانسه و کشتی‌هایی با پرچم فرانسه اولویت دارند- از آنجا که من اغلب در صفحات فارن پالیسی مورد بحث قرار داده‌ام – اکثر کشتی‌های تحت پرچم به راحتی حرکت می‌کنند. همچنین کشتی‌های متعلق به یک کشور یا تحت اداره کشور دیگر، دارای خدمه خارجی یا کشتی‌هایی که محموله را بین مکان‌های دیگر حمل می‌کنند. اما اینکه چه چیزی به عنوان یک کشتی آمریکایی، فرانسوی یا نروژی را در دریای سرخ واجد شرایط می‌کند، عمیقا نامشخص است. از نوع کاربری کشتی تا مهم‌تر از همه بیمه‌گران، همه چیز در مورد کاهش ریسک است.

    اولین چیزی که هنگام تغییر مسیر رخ می‌دهد جنبه قانونی بودن آن است . یک بند در قراردادهای حمل‌ونقل به خطوط کشتیرانی اجازه می‌دهد در صورت وجود خطر جنگ، تغییر مسیر دهند و سپس باید تصمیم بگیرند که کشتی‌های خود را به کجا هدایت کنند. مسیر دماغه امید نیک که زمانی یک مسیر دریایی طولانی بود و پس از ساخت کانال سوئز از رونق افتاد، ناگهان دوباره مد شده است. همان‌طور که بخش بزرگی از مردم جهان اکنون می‌دانند، سفر از طریق دماغه امید نیک به جای کانال سوئز ۱۰ تا ۱۲ روز به مسافت اضافه می‌کند و مسیری کاملا متفاوت برای کاپیتان‌ها و ستوان‌های ارشد آنها برای ترسیم خطوط دریایی است. اما این شاید ساده‌ترین بخش ماجرا باشد. یکی از افسران ارشد که در بزرگ‌ترین نوع کشتی‌های کانتینری کار می‌کند، به فارن پالیسی گفت: «برنامه‌ریزی یک مسیر جدید هنگام کار با نمودارهای الکترونیکی زمان زیادی نمی‌برد، اما دور زدن دماغه ملاحظات جدیدی را به همراه دارد.»

    این ملاحظات جدید شامل رساندن خدمه و محموله به جایی است که باید باشند ؛ زیرا در بسیاری از موارد، خدمه فعلی کشتی‌ها قرار است چرخش خود را به پایان برسانند و سایر دریانوردان نیز منتظر هستند تا مسوولیت را بر عهده بگیرند. مک‌گری خاطرنشان کرد: «اگر به آفریقای جنوبی می‌روید، ممکن است لازم باشد در طول سفر توقفی برای ذخیره‌سازی و تغییر خدمه انجام دهید و اگر خدمه را از جایی در جنوب آفریقا به جایی در اطراف سوئز تغییر می‌دهید، باید مکان پرواز و برگشت آنها را تغییر دهید.» مک‌گری گفت: معمولا کشتی‌ها ممکن است خدمه و محموله خود را در نزدیکی کانال تغییر دهند. اکنون، تغییرات باید در مکان‌هایی مانند مومباسای کنیا، دوربان آفریقای جنوبی؛ دارالسلام تانزانیا؛ یا گران کاناریا یکی از جزایر مجمع الجزایر قناری در اسپانیا رخ ‌دهد. درست قبل از کریسمس، مومباسا و دارالسلام افزایش شدید در ورودی کشتی‌ها را گزارش دادند. در مورد دارالسلام، انتظار برای سوخت گیری۱۶ روزه شده بود. مک‌گری گفت: تغییر مسیر را می‌توان انجام داد و خطوط کشتیرانی در حال انجام آن هستند، اما هزینه‌های اضافی به همراه دارد.

    این هزینه‌ها در هر مسیری که کشتی‌ها طی می‌کنند وجود دارد: سفرها از طریق دریای سرخ، خطرات جنگی به همراه دارند و مسیر دماغه امید نیک نیز هزینه‌های سوخت اضافی را بر کشتی‌ها تحمیل می‌کند. هزینه‌های تغییر مسیر، خدمه و محموله چند خط کشتیرانی قبلا منجر به افزایش هزینه‌ها برای ناوگان دریایی شده است. تاخیرها و هزینه‌های اضافی ممکن است، در واقع، صرفا اولین فصل در آشفتگی مرتبط ژئوپلیتیک باشد که کشتیرانی جهانی و در نتیجه اقتصاد جهانی شده با آن مواجه است. تلاطم دریای سرخ برای کشورهای مجاور نیز دردسر ایجاد می‌کند. با توجه به اینکه کشتی‌ها تا حد امکان زمان کمتری را در دریای سرخ سپری می‌کنند، کشورهایی مانند سودان و اریتره – که تنها بنادر آنها در دریای سرخ واقع شده‌اند – برای رسیدن کشتی‌ها به بنادر خود با مشکل مواجه خواهند شد.

    مصر، متولی کانال سوئز، در حال حاضر با ترافیک کمتر از طریق کانال در رنج است و تغییر حمل‌ونقل به کشورهای مدیترانه‌ای مانند یونان، ایتالیا و ترکیه دست و پا گیر خواهد شد.در واقع، به نظر می‌رسد ایران به این نتیجه رسیده است که آزمایش یمنی‌ها در دریای سرخ آنقدر موفقیت‌آمیز بوده که در دریای مدیترانه تکرار ‌شود. آنها به زودی منتظر بسته شدن دریای مدیترانه، تنگه جبل‌الطارق و دیگر آبراه‌ها خواهند بود. هیچ تعطیلی برای نا آرامی آب‌ها در سال ۲۰۲۴ وجود ندارد.

    نوشته های مشابه

    تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد/ وزیر نفت درباره قیمت بنزین سوپر چه گفت؟
    3 - اردیبهشت - 1404

    تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد/ وزیر نفت درباره قیمت بنزین سوپر چه گفت؟

    وزیر نفت در مورد تعیین‌ تکلیف وضعیت بنزین سوپر وارداتی گفت: توزیع‌کننده و واردکننده با در نظر گرفتن هزینه‌ها آن را تعیین می‌کنند که به‌زودی اعلام می‌شود.

    ادعاهای تازه وزیر اقتصاد دولت رئیسی علیه دولت‌های روحانی و پزشکیان/ آنقدر پول نداشتیم که حقوق معوق پرستارها را بدهیم
    3 - اردیبهشت - 1404

    ادعاهای تازه وزیر اقتصاد دولت رئیسی علیه دولت‌های روحانی و پزشکیان/ آنقدر پول نداشتیم که حقوق معوق پرستارها را بدهیم

    در ماه‌های اخیر یکی از موضوعات اصلی اقتصاد ایران، ناترازی‌هاست؛ چه در بخش انرژی و چه در بخش بودجه و مسائل کلان اقتصادی.

    نسخه تکراری حسین شریعتمداری: تنگه هرمز را ببندیم، از ان‌پی‌تی هم خارج شویم
    3 - اردیبهشت - 1404

    نسخه تکراری حسین شریعتمداری: تنگه هرمز را ببندیم، از ان‌پی‌تی هم خارج شویم

    شواهد موجود و تجربه‌های پیشین حکایت از آن دارند که آمریکا برخلاف آنچه ادعا می‌کند درپی توافق مورد قبول جمهوری اسلامی ایران نیست و کماکان بر خوی استکباری و اهداف باج‌خواهانه خود در مقابله با ایران اصرار دارد.

    انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از مجمع تشخیص، شورای نگهبان، سیداحمد خاتمی، بازگشت بابک زنجانی و بودجه کلان نهادهای خاص فرهنگی
    3 - اردیبهشت - 1404

    انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از مجمع تشخیص، شورای نگهبان، سیداحمد خاتمی، بازگشت بابک زنجانی و بودجه کلان نهادهای خاص فرهنگی

    تحول در سیاست خارجی که این روزها نتایج مثبت آن را شاهد هستیم، به مکمل داخلی نیاز دارد تا این دو به کمک همدیگر کشور را به سوی پیشرفت همه‌جانبه و رها شدن از مشکلات کنونی سوق دهند.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
    برو بالا