افرادی که واکسن زدهاند ناقل ویروس هستند؟
ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری “ان.بی.سی.نیوز” نوشت: نتایج یک پژوهش جدید می گوید میزان گسترش و انتقال ویروس از بدن افرادی که هر دو دز واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده اند، ۶۵ درصد کمتر است.
دانشمندان انگلیسی در پژوهشی تازه به چگونگی اثربخشی واکسن کووید-۱۹ بر گسترش ویروس در صورت ابتلا پس از تزریق پرداخته اند.
براساس نتایج یک پژوهش تازه، افرادی که واکسن کووید-۱۹ را تزریق کرده اند، حتی در صورت ابتلا ویروس را کمتر منتقل می کنند؛ موضوعی که شاهدی تازه دال بر تاثیر واکسن ها بر جلوگیری از انتشار و انتقال سویه دلتا است.
دانشمندان انگلیسی در دانشگاه آکسفورد سوابق نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر را بررسی کردند. این افراد کسانی بودند که هر دو دز و یا تنها یک دز واکسن را دریافت کرده بودند و در مقابل گروهی از افراد واکسینه نشده هم حضور داشتند. محققان در گام بعدی به بررسی چگونگی اثربخشی واکسن ها بر روی سویه بسیار مسری دلتا پرداختند.
آنها دریافتند که واکسن های موجود در انگلیس و آمریکا میزان انتقال را کاهش می دهد، اگرچه واکسن های موجود در برابر سویه آلفا (سویه ای که برای نخستین بار در انگلیس شناسایی شد) نسبت به دلتا اثربخشی بیشتری نشان دادند. به عبارتی براساس یافته های این پژوهش چنانچه فردی که هر دو دز واکسن را استفاده کرده باشد، ۶۵ درصد کمتر احتمال دارد که در مواجهه با سویه دلتا به کووید-۱۹ مبتلا شود و یا ناقل باشد.
«دکتر آرون ریچترمن» پزشک بیماریهای عفونی از دانشگاه پنسیلوانیا که در این پژوهش شرکت نداشت، پس از انتشار نتایج این تحقیق در روز پنجشنبه گفت: «این مطالعه با کیفیت ترین پژوهشی است که تا کنون در مورد احتمال ابتلای افراد واکسینه شده به سویه دلتا انجام گرفته است».
محققان با توجه به نتایج این پژوهش معتقد هستند که افراد واکسینه شده به احتمال زیاد ویروس عفونی را سریعتر نابود می کنند. پیش از این هم یک پژوهش از سنگاپور نشان داده بود که اگرچه سطوح ویروس در افراد مبتلا به سویه دلتا بدون در نظر گرفتن وضعیت واکسن یکسان بود، اما در روز هفتم، سطح ویروس در افرادی که واکسینه شده بودند به سرعت کاهش یافت.
اما این پژوهش نتایج تازه تری را هم نشان داد و آن کاهش حفاظت بدن افراد واکسینه شده در برابر انتقال با گذشت زمان بود، به گونه ای که سه ماه پس از واکسیناسیون، احتمال انتقال ویروس از واکسینه شده ها و واکسینه نشده ها یکسان است.
به گفته ریتچرمن از آنجاکه سطح آنتی بادی پس از واکسیناسیون به مرور زمان کاهش می یابد، کاهش حفاظت در برابر انتقال نیز قابل انتظار بود.
وی گفت: «همین امر دلیل قابل قبولی برای ادامه اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک و آزمایش کرونا است».
«سوزان باتلر وو» میکروبیولوژِست دانشگاه کالیفرنیا نیز ضمن تائید یافته های این پژوهش تاکید کرد با توجه به اینکه خطر انتقال در جامعه همچنان بالاست، نیاز به اقدامات پیشگیرانه وجود دارد.
باتلر وو افزود: «ما باید علاوه بر واکسن از سایر اقدامات دیگر از جمله استفاده از ماسک و آزمایش کرونا برای کاهش خطر ابتلا استفاده کنیم». وی به ویژه با اشاره به مناطق گسترده ای از آمریکا که همچنان تن به واکسیناسیون نمی دهند تاکید کرد: «تا زمانی که سطح واکسیناسیون به اندازه کافی بالا نباشد، نیاز به ماسک و رعایت فاصله اجتماعی وجود دارد».
براساس آخرین آمار منتشر شده تا به امروز ۵۶ درصد جمعیت آمریکا در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده اند و این در حالی است که آمریکا با بیش از ۴۴ میلیون و ۴۴۳ هزار مبتلا و بالغ بر ۷۱۸ هزار نفر درگذشته، همچنان رتبه نخست را از نقطه نظر ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0