کمیسیون بهداشت: ارز ترجیحی داروهای غیرضروری برداشته میشود
ایسنا نوشت: عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، گفت: قیمت دارو نباید به شکل گسترده افزایش پیدا کند.
یحیی ابراهیمی اظهار کرد: به شکل واقعی تا این لحظه در بودجه ۱۴۰۱ یک ریال بابت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد، مابهالتفاوت آن حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که قرار است سرجمع بیمهها افزایش پیدا کند تا سقف بیمهها بالاتر برود و فشار روی مردم نیاید و بیمهها جبران کنند.
وی ادامه داد: هدف از این کار این است که جلوی قاچاق را بگیریم، چون قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای اطراف بسیار ارزانقیمتتر است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: ۹۷ درصد تولید داخلی دارو و سه درصد از خارج از کشور وارد میشود که مواد اولیه این ۹۷ درصد آن از خارج از کشور وارد میشود، اما به دلیل قیمت پایین تمام شده به شکل گسترده به خارج از کشور قاچاق میشوند که تنها راه مبارزه با آن آزاد شدن داروست، اما به چه قیمتی؟
ابراهیمی با بیان این سؤال که اگر ارز را از روی دارو برداریم آیا کالاهای دیگر افزایش نمییابد و دچار یک بحران اجتماعی نمیشویم؟ ادامه داد: نظر اکثر افراد کمیسیون بهداشت این نیست که ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو کاملاً برداشته شود، بلکه باید منبعی دیده شود چراکه مردم توان این را ندارند که قیمت دارو به شکل گسترده افزایش پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، افزود: بهعنوان مثال تهیه داروی استامینوفن و آسپرین با ارز آزاد خیلی فشار به مردم نمیآورد ولی داروی شیمیدرمانی، داروهای بیمارستانی و آنتیبیوتیکها و داروهایی که به شکل گسترده استفاده میشود اگر آزاد شوند مشکلات زیادی برای مردم ایجاد میکند، چراکه خیلی از مردم ممکن است بیمه و دفترچه نداشته باشند.
وی عنوان کرد: هنوز در بیمه زیرساختها به صورت کامل ایجاد نشده که ما بگوییم دقیقاً در حوزه دارو مصرف میشود، ممکن است مردم یارانه دریافتی را در حوزههای دیگر مصرف کنند.
ابراهیمی بیان کرد: نگاه ما این است که دولت باید تجدید نظر انجام داده و ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای دارو در نظر بگیرد و این فرهنگ را که بتوانیم ارز آزاد دارو را داشته باشیم، را طی سالیان ایجاد کنیم.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ما ابتدا باید ارز تخصیصی را از روی داروهای غیرضروری برداشته و برای داروهای ضروری نگه داریم و در کنار آن زیرساختهای بیمهای را نیز ایجاد و تقویت کنیم که این طرح برای مردم جا بیافتد و مشکلی ایجاد نشود، ولی در حال حاضر زیرساختها به صورت کامل وجود ندارد و برای مردم بحران ایجاد میشود.
وی تأکید کرد: راه اصلی جلوگیری از قاچاق دارو همین کار بوده اما چون زیرساختها آماده نیست و مردم مشکل دارند و ممکن بحران ایجاد شود، بهتر است انجام نشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0